shopify stats
PROSJEKTER / FLYKTNINGEHJELPEN 2015-16

Askøy Rotary bidrar sammen med øvrige hjelpeorganisasjoner på Askøy med tilrettelegging og hjelp på flyktningemottaket på Lauvøy Hotell AS, nær Ramsøy.

Evaluering Flyktningehjelpen på Askøy feb.2016

Klubbens representant Eli Lexander forteller dette i en mail til klubbens medlemmer 7.1.16:

Dette samarbeidet mellom de frivillige organisasjonene på Askøy er jo allerede etablert ifm. arbeidet med "Askøy Hjelper" for akuttmottaket på Lauvøy.  Det var i går et møte med kommunen som er veldig imponert og glad for det som er gjort. Det var seinere i går et møte internt i styringsgruppen for Askøy Hjelper hvor vi bl. a ble enige om at Askøy Hjelper skal bestå som et beredskaps- og samarbeidsforum for lignende oppgaver seinere. Jeg forstår godt at kommunen er interessert i dette, for vi har nok lettet deres arbeid betraktelig allerede!

Jeg møtte for Askøy Rotary Klubb på møtet i går, og har påtatt meg ansvar for å fullføre den oppgaven jeg begynte på før jeg tok juleferie, nemlig innsamlingen av klær osv.  Innsamlingen fra publikum er avsluttet.  Det som gjenstår er å kjøpe nødvendige personlige artikler som undertøy, sokker og hygieneartikler, - og å pakke og levere videre – evt. lagre - alt vi fikk til overs.

Jeg har sagt som før at representerer Rotary, men deltar og svarer som privatperson.  Det jeg kan oppfordre klubben til i tillegg er 2 ting:

- Det er et spontant behov for store kofferter og bager – evt. sekker.  Flyktningene som er kommet til Lauvøy må være beredt til å reise videre på kort varsel, og de trenger å kunne pakke det de hadde med seg og det de har fått.  De måte sette igjen mye på forrige mottak i mangel av pakkemuligheter.  

- Kommunen har bevilget en del penger til innkjøp av nødvendige personlige ting, men det kan bli behov for mer penger. Det er ikke snakk om store summer så langt jeg kan se nå.  Jeg kommer evt. tilbake med en konkret søknad hvis det blir behov.

Jeg synes vi skal delta på møtet med kommunen, og jeg er villig til å stille - gjerne med sammen med en til/reserve?


Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Aktivitetshuset Shoddyen
Adresse: N/A
Postnummer: 5302
Sted: Strusshamn
Land: NO
Møtedag: Torsdag
Møtetid: 19:15:00
Møtespråk: no

Spise & Pratemøte
31. jan. 2019, 19.15

3.min Ragnar, referent Eli

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...